Wednesday, March 2, 2022

Uppsats om cellandning

Uppsats om cellandning



Uppsatsexempel. Derivatan av ordet fotosyntes är cellandningsuppsats där energi från solljus omvandlas av växter till att lagra kemisk energi i kolhydratbindningar. Se studiepaketet. Ingenhousz, är mest känd för sin upptäckt av fotosyntes. Sedan förvandlas den till en 4-kolmolekyl som sedan återvinns.





Kontakta EduPony



AP Cellular Respiration Lab Report Lab 3 AP Cellular Respiration Lab Report Lab 3 Namn Andra gruppmedlemmar: Namn och namn Bakgrundsinformation Cellulär andning är den kataboliska vägen som inkluderar glykolys, Krebs-cykeln och elektrontransportkedjan. Glykolysen och Uppsats om cellandning cykeldelen av cellandningen använder båda fosforylering på substratnivå medan elektrontransportkedjan använder oxidativ fosforylering. Cellandning kan också innefatta Alkohol eller Uppsats om cellandning Syra Uppsats om cellandning när det är i en anaerob miljö. Cellandning kräver organiska föreningar för att producera ATP om inte fotosyntes har skett före cellandning, cellandningsuppsats.


Glykolys är processen att bryta ner glukos till två pyruvater och producera totalt 4 ATP och delas upp i två sektorer: energiinvestering och pay-off fas. Glykolys som nämnts tidigare utför fosforylering på substratnivå vilket i princip innebär att fosfat tillsätts ADP med hjälp av enzymer. Nettovinsten av glykolys är bara 2 ATP eftersom den förbrukar 2 ATP i energiinvesteringsfasen. Det slutar med att glukos bryts ner till två pyruvater och dessa två pyruvater transporteras in i mitokondriematrisen där Krebs-cykeln utförs. Innan pyruvat går in i Krebs-cykeln omvandlas det till en förening som kallas acetyl CoA, vilket är vad som accepteras i Krebs-cykeln. Produkterna från Krebs-cykeln NADH och FADH2 transporteras sedan till det inre membranet av mitokondriemembranet där elektrontransportkedjan är belägen.


När NADH och FADH2 har anlänt till elektrontransportkedjan tappar NADH och FADH2 sina elektroner cellandningsuppsats elektrontransportkedjan. Elektrontransportkedjan består av FeS, FMN och Cytokromer, cellandningsuppsats. Cytokromerna inkluderar allt från Q till Oxygen i ETC-elektrontransportkedjan. Elektronen transporteras långsamt till syret över de olika molekylerna som cellandningsuppsats elektronernas energi. Detta är den del av cellandningen som skapar mest ATP. Elektrontransportkedjan skapar totalt Den totala mängden ATP som skapas genom cellandning är 38 men eftersom det fanns två ATP som förbrukades i energiinvesteringen av glykolys minskar nettovinsten av cellandning till 36 ATP.


Alkoholjäsning och mjölksyrajäsning är det andra alternativet som cellandningen tar cellandningsuppsats glykolys. När pyruvaterna är skapade, cellandningsuppsats, de bryts ner till antingen etanol eller laktat i cytosolen. Alkoholfermentering och mjölksyra används av vissa bakterier och av organismer som lever på anaeroba platser för att överleva om de inte kan bearbeta cellandning. En annan aspekt av information som krävs i detta labb är kunskapen om kemiosmos, ATP-syntas, fosforylering och proton-motorkraft. Kemiosmos är förflyttning av joner nedför sin gradient och fosforylering innebär tillsats av ett fosfat till en molekyl, helst ADP. Protondrivkraft är den energi som erhålls från rörelsen av protoner och elektroner över ett membran.


Alla dessa aspekter spelar en roll i processen för enzymet känt som ATP-syntas. Detta är själva enzymet som skapar ATP med hjälp av energin som frigörs från protonens drivkraft. Protondrivkraft uppstår på grund av kemiosmos, och eftersom allt detta händer, och ATP-syntas får den nödvändiga mängden energi, fosforylerar det ADP till ATP, cellandningsuppsats. Syfte Uppsats om cellandning Syftet med detta labb var att förstå andning, viloläge och groning, cellandningsuppsats. Ett annat koncept som experimenterades med i detta labb var hur respirometer fungerar i termer av gaslagen och de allmänna processerna för metabolism i levande organismer.


Detta inkluderar hur graden av cellandning relaterar till mängden aktivitet i en cell. Relationen mellan gasproduktion och andning förväntades förstås när labbet var färdigställt, cellandningsuppsats. Ett annat koncept som var avsett att förstås vid färdigställandet av laboratoriet var effekten av temperatur på cellandningshastigheten i groddar kontra icke-avslutande frön i ett kontrollerat experiment. Hypotes Om pärlorna jämfördes med de grodda och icke-grodda fröna, skulle pärlorna likna absolut ingen andning, medan de icke-groddade kommer att visa en liten likhet med andning. De grodda fröna bör visa mest andning från de tre experimenten.


Detta bör hända eftersom bakterierna på pärlorna kommer att vara andning för att överleva och därför har en högre andningsfrekvens. De icke-germinerade fröna kommer att ha en lägre andningshastighet eftersom det inte finns bakterier som ökar andningsmängden så endast pärlornas andning registreras. Pärlorna kommer att ha absolut ingen andningshastighet eftersom de inte är levande organismer och därför inte behöver utföra andning. De groande fröna och de icke-groende fröna bör ha lägre andningshastigheter när de är i det kalla vattnet eftersom molekyler rör sig mycket långsammare och reaktioner sker i långsammare takt i en miljö som är kall.


Material Se laboratoriehandboken. Det var ingen skillnad i labbet jämfört med den manuella Procedur Se laboratoriemanual. Det var ingen skillnad i labbet jämfört med den manuella Data Temp oC Tid mins Ensamma pärlor Groddar ärtor Torra ärtor och pärlor Avläsning vid tidpunkt X Diff. De två hypoteserna som finns i detta experiment var som följer a. Icke-groende frön är vilande, cellandningsuppsats, och därför kommer andningshastigheten för de icke-groende fröna att vara lägre än andningshastigheten för groande frön b. De groande och icke-groende fröna som är omgivna av varmt vatten kommer att ha en högre andningshastighet än de grorande och icke-groende som är omgivna av kylt vatten.


Det finns cellandningsuppsats faktorer som kan påverka detta labb. Volymen på varje respirator var en av aspekterna som behövde vara en del av kontrollen. Detta beror på att det kommer att få luftbubblan att ändra sin position om repirometern läggs i vattnet för länge, cellandningsuppsats. Mängden KOH var också en annan kontroll eftersom den tillät alla frön att utföra andning lika. Grafen finns på ett separat pappersark. Mängden syre som absorberades av fröna ökade med tiden. Detta beror på att när frön utför mer cellandning finns det ett större behov av syre 5. Se diagram 5. Hastigheten för syreförbrukningen för groande ärtor och icke-groende ärter representeras av denna graf.


Eftersom syre krävs för att utföra cellandning, bör grafen över syreförbrukning och cellandning se exakt likadana ut. Därför bör lutningarna som har beräknats i nummer 3 vara samma lutningar som skulle ha resulterat i att hitta lutningen för syreförbrukningen. Ärtorna utför andning och pärlorna gör det inte. Förändringarna i andningen kan orsaka skillnader i andningshastigheten. Miljön som flaskorna är placerade i kan förändras och därför rekommenderas att korrigera avläsningarna 7, cellandningsuppsats. Icke-groende frön är vilande och utför därför inte cellandning i hög hastighet. Groddande frön är aktiva och utför därför cellandning i mycket högre takt.


Detta beror på att groande frön behöver andas mer än de icke-groende fröna 8. Syftet med KOH var att minska mängden koldioxid som frigörs och reagerar med koldioxiden och skapar kaliumklorid K2CO3. Proppen var tvungen att tätas tätt på flaskan så att ingen luft kunde ha läckt ut cellandningsuppsats flaskan eller så att inget vatten cellandningsuppsats rörd cellandningsuppsats flaskan. Däggdjuren kommer att ha en högre andningshastighet eftersom de är varmblodiga. Detta beror på att däggdjuret håller en konstant temperatur som är högre än temperaturen på de kallblodiga reptilerna som kommer att ha en temperatur på 10 C, cellandningsuppsats.


Andningen hos ett litet däggdjur vid 21 grader skulle vara högre än andningen hos samma däggdjur vid 10 grader. Detta beror på att enzymer reagerar snabbare när de är i varmare miljöer än de är i en miljö med lägre temperatur. Vatten flyttade in i pipetterna eftersom syre förbrukades och tillät vatten att röra sig endast delvis in i pipetten. Sätt upp 5 respirometrar som innehåller pärlor, var och en innehåller icke-groende ärtor, ärtor som har grot i 1 dag, ärtor som har grodd 2 dagar, och ärter som har grott i 4 dagar och mäter vattenförskjutningen under 20 minuter. De ärtor som har grot längst kommer att ha högst andningshastighet och lägst bland icke-groende ärter. Detta beror på att det kommer mer aktivitet i de ärtor som har grott längst och därför kommer att utföra andning mest.


Felkälla Det finns många möjliga fel som kan ha cellandningsuppsats utfördes under detta experiment. En av de stora problemen som kunde ha inträffat var möjliga felberäkningar av timing. Detta kanske inte påverkar experimentet för mycket, men resultaten skulle inte vara helt korrekta. Ett annat problem som kunde ha uppstått var att det var för mycket bomull som användes, cellandningsuppsats. Några andra aspekter som kunde ha stört resultaten av experimentet var läckage av vatten eller gas antingen in i eller ut ur flaskan som innehöll pärlorna eller ärtorna. Ett annat stort problem som kunde ha uppstått var om vattentemperaturen ständigt förändrades och inte låg på ett stabilt område. Detta kan påverka graden av cellandning hos de groddande och icke-groende ärtorna.


Vissa andra fel kan ha uppstått av personen som utför experimentet, till exempel matematiska fel. Slutsats Detta experiment utfördes för att visa effekterna av temperatur och viloläge på cellandning. Detta experiment bestod av testning på grodda ärtor, icke-grodda ärter, cellandningsuppsats, och pärlor. De grodda ärterna och de icke-grodda ärterna har båda bakterier som kräver cellandning för att överleva. Den enda skillnaden är att de grodda ärterna är mer aktiva och därför kommer att kräva mer cellandning än de icke-groende ärterna eftersom dessa grodda ärtor är vilande och därför inte kräver lika mycket cellandning.


Pärlorna är oorganiska och kommer därför inte att visa någon cellandning eftersom de inte behöver det. Vi observerade i cellandningsuppsats rumstempererat vatten att det var en liten förändring i bubblan i spirometern hos de grodda cellandningsuppsats först. Detta berodde på att, som nämnts ovan, grodda ärtor inte är vilande och därför kommer att kräva högre andningshastigheter än något av de andra två experimenten. Men det finns också en annan förklaring till varför bara de grodda ärterna i det varma vattnet hade flyttat bubblan, cellandningsuppsats. Detta beror på att när de är i högre temperatur, kommer enzymerna att reagera snabbare och desto snabbare kommer substraten att röra sig. Detta kommer att göra att processen med cellandning sker mycket snabbare i vattnet med rumstemperatur än vattnet med en lägre temperatur.


Som du tydligt kan se i data, visade de groddande fröna den mest produktivitet oh cellulär andning i 20 grader Celsius jämfört med 15 grader Celsius. Allt eftersom tiden gick, verkade de groddande fröna ha störst skillnad mellan sina mått; detta kan bero på temperaturförändringar eller effekten av för hög temperatur på enzymerna, cellandningsuppsats. Om skillnaden berodde på hög temperatur skulle den ha uppstått eftersom enzymerna skulle ha blivit denaturerade och oförmögna att reagera med sina substrat.


Pärlorna är helt klart kontrollexperimentet, och som du tydligt kan se i datatabellen, resulterade de i ingen förändring alls i deras andningsfrekvens, cellandningsuppsats, och detta beror på att dessa pärlor är oorganiska och därför inte behöver utföra andning. CJoch syre kommer att absorberas i högre mängder tills temperaturen når en viss grad och gör att enzymet denatureras och inte reagerar. Det är detta som gör att syret slutar förbrukas. Uppsatsen "Cellulär andning" skrevs av en riktig student och lämnades frivilligt till denna databas. Du kan använda detta arbete som ett exempel för att få inspiration eller starta researchen för ditt eget skrivande.


Du får inte använda någon del av detta exempel utan att citera det ordentligt först. Om du är författaren till detta dokument och inte vill att det ska användas på EduPony, kontakta oss för att ta bort det. Cellandningen.





hjälp min uppsats



Vet inte var jag ska börja? Ge mig dina papperskrav så kopplar jag dig till en akademisk expert. Plagiatkontroll Gör kontrollen. Skrivhjälp Be om hjälp. Parafraseringsverktyg Parafrasera min uppsats. Uppsatsexempel. Uppsatsämnen. Fotosyntes vs. Cellulär andning den viktigaste processen i en global balans Det finns två nyckelprocesser som sker i naturen för att få energi, de är fotosyntes och cellandning. Vad är fotosyntes? Effekt av träning på andningsfrekvensen och hjärtfrekvensen Hur påverkar ökningen av antalet hoppkrafter andningshastigheten och hjärtfrekvensen per minut hos tonåringar i åldern ? Relaterade ämnen Kemi Fotosyntes Bioteknik Metabolism Växtvård.


hur det fungerar. Berätta för oss dina krav Ange ditt ämne, deadline, antal sidor och andra krav. Välj din perfekta skribent Chatta med professionella skribenter för att välja den pappersskribent som passar dig bäst. Efter glykolys eller efter att syret tillförts tillbaka till mjölksyran från jäsningen sker den oxidativa andningen, även känd som Krebs-cykeln. Piruvaterna med 3 kolatomer omvandlas till acetyl-CoA. Det förvandlas sedan till ett 6-kolscitrat. Sedan förvandlas den till en 4-kolmolekyl som sedan återvinns. Elektrontransportkedjan pågår hela tiden som cellandning äger rum.


Det börjar med en NADH och en FADH2. Elektroner och vätejoner tillsätts tills slutresultaten är NAD och 2H vilket ger 32ATP och omvandlar O2 till H2O. Sammantaget görs det 2ATP under glykolys, 2ATP under Krebs-cykeln och 32ATP under elektrontransportkedjan för totalt 36ATP!!! Efter att alla dessa produkter har tillverkats omvandlas de sedan tillbaka genom fotosyntes och cykeln fortsätter och fortsätter och fortsätter. Detta avsnitt innehåller ord ca. Bläddra bland alla BookRags studieguider. Upphovsrätt Cellulär andning från BookRags. c BookRags, Inc. Alla rättigheter förbehållna. BookRags Om BookRags Kundtjänst Användarvillkor Sekretesspolicy Copyright av BookRags, Inc. FÖLJ BOKRAGAR:. Växla navigering. Bli Medlem.


Logga in. studieguider lektionsplaner bios uppsatser läxhjälp Blogg Logga in. Få cellandning från Amazon. Se studiepaketet. Uppsats om cellandning.

No comments:

Post a Comment