Wednesday, January 19, 2022

Världen är platt essä

Världen är platt essä



Men med vederbörlig respekt för båda parter över sina respektive åsikter är det värt att notera här att globaliseringen är en fråga som har kommit att stanna särskilt med trenden mot det. Duiker, William. Tabell över Världen är platt essä. De försöker ta tag i dessa yttre element. Men antalet av dessa territorier är inte så betydande som det presenteras av globaliseringens teoretiker: de beräknas av dussintals, men fortfarande världens främsta intellektuella, världen är platt essä, ekonomiska resurser och transportresurser är nu centrerade i dessa områden Duiker Våra fördelar Professionella skribenter Plagiat Gratis tidningar Vänlig kundsupport Rimliga priser.





Våra fördelar



Enligt Friedman ligger det unika med den nuvarande situationen i det faktum att individer och små grupper av människor för första gången i mänsklighetens historia har fått möjligheten att samarbeta och konkurrera på den globala marknaden som fullvärdiga producenter och konsumenter av varor. och tjänster, medan globaliseringen tidigare mestadels baserades på stater och senare, på företag. av världen i två typers territorier.


Den första kan verkligen inkludera de globaliserade territorierna, som är ett verkligt enat ekonomiskt komplex eller områden med stora tätorter, och inte bara stora tätorter, världen är platt essä, men bara de där de mest avancerade sociala, ekonomiska och vetenskapliga institutionerna är koncentrerade Duiker Globaliserade territorier är transportnav, som samtidigt involverar stora banker, ledande universitet, högteknologisk industri, utvecklad urban infrastruktur, etc. Men antalet av dessa territorier är inte så betydande som världen är platt essä presenteras av globaliseringens teoretiker: de beräknas av dussintals, men fortfarande är världens huvudsakliga intellektuella, finansiella och transportresurser nu centrerade i dessa områden. Duiker Resten av den fragmenterade världen är kulturellt icke-globaliserade områden, som kan vara mycket skiljer sig från öknar och stora ödelagda jordbruksområden upp till avlägsna regioner i underutvecklade länder, men hur de ser ut intresserar inte globaliseringsprocessen Duiker Det kan tyckas logiskt att kopplingen mellan den samtida kulturen och omvandlingarna visar att globaliseringsprocessen världen är platt essä krafter som både homogeniserar och differentierar identiteter i olika delar av världen.


Kulturella element bidrar säkert till att stabilisera den dominerande ordningen i den globaliserade världen. Många forskare kommer till den gemensamma uppfattningen att nationen och dess kultur inte bara ersätts av transnationella kulturer: på grund av mångfalden av olika ordningar, världen är platt essä, som livschanser, världen är platt essä, eller geografiskt ursprung, tillgången till globaliserade livsvärldar är fortfarande begränsad. Duiker Idéer, främjas genom massmedia gjorde människor rädda för kulturell homogenisering. De försöker ta tag i dessa yttre element. Den nuvarande globaliseringen innebär istället en form av homogenisering och mångfald: globalisering är kopplat till lokalisering. Under flera decennier pågår skapandet av nya lokala sociala former som ett svar på globaliseringsprocessen.


För att vara meningsfulla för sociala aktörer måste dessa nya sociala betydelser bygga på befintliga kulturella system. Det blir uppenbart att denna tendens att återuppfinna tradition och skapa nya betydelser skiljer sig från bestående lokala traditioner. Således tillåter glokalisering öppnandet av en ny teoretisk förståelse av social transformation och förändring. När allt kommer omkring innebär intern globalisering att ett stort antal människor runt om i världen dagligen exponeras för andra kulturer utan att regelbundet korsa gränser, helt enkelt genom olika kommunikationsmedier. Dessutom kan de stöta på invandrare, flyktingar eller turister på sin egen ort. Genom att analysera samtida processer kan vi formulera det centrala problemet med mänsklig utveckling: dess väsen består i det faktum att världen rör sig både i riktning mot större ordning och större frihet, och vad som är viktigast - dessa tendenser äger rum samtidigt.


Överskridande av den nya tröskeln för dynamisk komplikation av det mesta av det moderna samhället, vilket orsakade global-lokal variation världen är platt essä med bifurkationer, är förutbestämd av den sociokulturella dynamikens olinjäritet, kännetecknad av samhällets brott och rhizomutveckling och åtföljs av globaliserings- och fragmenteringsprocesser som utspelar sig samtidigt, världen är platt essä. Anpassade papper som du får från våra skrivarexperter bör endast användas för forskningsändamål. Dessa uppsatser är inte tänkta att lämnas in för akademisk poäng. The World is Flat Essay. Föregående The Rise to Progressive Government: Essay. Nästa Cormac McCarthys roman All the Pretty Horses Essay. Söka efter:. Våra fördelar Professionella skribenter Plagiat Gratis tidningar Vänlig kundsupport Rimliga priser.


BESTÄLL NU. Gratis extramaterial Plagiat GRATIS uppsatser GRATIS Titelsida GRATIS Bibliografi GRATIS Formatering GRATIS leverans. Servicefunktioner Anpassad skrivna Fullständiga referensord per sida Valfri citeringsstil 12 punkter Courier Nytt teckensnitt Dubbla mellanrum. Ansvarsfriskrivning Anpassade papper som du får från våra skrivexperter bör endast användas för forskningsändamål. Hem Om oss Beställ våra tjänster Skrivtjänster Uppsatsprover Uppsatstyper FAQ Användarvillkor Sekretesspolicy Cookiepolicy Rekommendationer Kontakta oss Beställ Logga in.





uppsats om pengar är inte allt



Det kan tyckas logiskt att kopplingen mellan den samtida kulturen och transformationer visar att globaliseringsprocesser skapar krafter som både homogeniserar och differentierar identiteter i olika delar av världen. Kulturella element bidrar säkert till att stabilisera den dominerande ordningen i den globaliserade världen. Många forskare kommer till den gemensamma uppfattningen att nationen och dess kultur inte bara ersätts av transnationella kulturer: på grund av mångfalden av olika ordningar, såsom livschanser, kön eller geografiskt ursprung, är tillgången till globaliserade livsvärldar fortfarande begränsad Duiker Idéer som främjades genom massmedia gjorde människor rädda för kulturell homogenisering.


De försöker ta tag i dessa yttre element. Den nuvarande globaliseringen innebär istället en form av homogenisering och mångfald: globalisering är kopplat till lokalisering. Under flera decennier pågår skapandet av nya lokala sociala former som ett svar på globaliseringsprocessen. För att vara meningsfulla för sociala aktörer måste dessa nya sociala betydelser bygga på befintliga kulturella system. Det blir uppenbart att denna tendens att återuppfinna tradition och skapa nya betydelser skiljer sig från bestående lokala traditioner. Således tillåter glokalisering öppnandet av en ny teoretisk förståelse av social transformation och förändring. När allt kommer omkring innebär intern globalisering att ett stort antal människor runt om i världen dagligen exponeras för andra kulturer utan att regelbundet korsa gränser, helt enkelt genom olika kommunikationsmedier.


Dessutom kan de stöta på invandrare, flyktingar eller turister på sin egen ort. Genom att analysera samtida processer kan vi formulera det centrala problemet med mänsklig utveckling: dess väsen består i det faktum att världen rör sig både i riktning mot större ordning och större frihet, och vad som är viktigast - dessa tendenser äger rum samtidigt. Att överskrida den nya tröskeln för dynamisk komplikation av det mesta av det moderna samhället, vilket orsakade globo-lokal variation fylld med bifurkationer, är förutbestämt av den sociokulturella dynamikens olinjäritet, kännetecknad av samhällets avbrott och rhizomutveckling och åtföljs av globaliserings- och fragmenteringsprocesser som utspelar sig samtidigt.


Anpassade papper som du får från våra skrivarexperter bör endast användas för forskningsändamål. Dessa uppsatser är inte tänkta att lämnas in för akademisk poäng. När det gäller utbildning har skolor lanserat webbplatser och portaler som gör det möjligt för elever att betala skolavgifter på internet var som helst i världen. Det finns också en enorm förbättring inom kommunikationssektorn eftersom nya enheter uppfinns, vilket gör kommunikationen enklare och billigare. Idag kommunicerar människor via olika medier som telefoner och internet som registrerar enorma 20 miljoner användare dagligen. Inom jordbrukssektorn förädlas jordbruksprodukter till bakade livsmedel och drycker.


Alla dessa och mer är möjliga och enkla genom tekniska framsteg. Även inom jordbruket möjliggör teknisk utrustning jordbrukssystem som; bevattning, korsning och uppfödning av djur eller levande besättningar. De ovan nämnda exemplen förklarar varför det finns en trend mot globalisering och läsaren håller med mig om att vår vardag påverkas och görs enklare på grund av teknikens framsteg. I takt med att världen utvecklas så uppstår också behovet av förbättringar i våra liv, så önskan och ropet efter att världen ska bli totalt globaliserad kommer att fortsätta att öka. Friedman försöker bokstavligen säga att det finns lika villkor för alla och det betyder att det finns tillräckligt med utrymme för varje individ, grupp av människor, företag, internationella forum och regeringar i nationer att konkurrera och skaffa sig global kunskap.


Freidman fortsätter med att använda asiatiska länder som Japan, Kina och Indien som exempel för att illustrera sin poäng om utrymme skapat för alla att utvecklas. Friedman tillskriver dock denna möjlighet till vad han kallar världsförplattare. Friedman, Friedman försöker visa att dessa tekniska framsteg som är ett resultat av globaliseringen också kan orsaka katastrofer om de är i fel händer och detta faktum har förändrat många nationers tänkande och därmed skapat utrymme för vem som helst att tävla och skaffa sig global kunskap. Han lyfter också fram problemen och utmaningarna i det amerikanska samhället men han är orubblig, optimistisk och föreställer sig hur den amerikanska ekonomin kommer att se ut i framtiden. När det gäller utvecklingsländer föreslår Friedman i den tredje delen av sin bok de nödvändiga åtgärder som måste vidtas för att möta den höga utvecklingshastighet som andra länder har uppnått.


Han använder Irland som ett exempel på ett villigt samhälle och ledare med visioner och hur dessa faktorer hjälpte till att driva Irland från ett mindre utvecklat europeiskt land till ett avancerat land. I del fyra förklarar Friedman sju faktorer som är ansvariga för företagens tillväxt och han råder andra mindre företag att efterlikna de redan avancerade. Sedan i del fem pratar han om världens internationella politik och föreställer sig problem som kan uppstå från den tillplattade världen. Globaliseringen har nackdelar precis som allt annat i livet. Det finns alltid två sidor av varje karriär, vetenskaplig upptäckt och en ny teknik som uppfunnits eller en världstrend som globalisering.


Men du håller med mig om att vinsterna eller fördelarna som uppnås från globaliseringen i hög grad ersätter nackdelarna och det är därför värt risken. Man kan då dra slutsatsen att trenden mot globalisering är ett rätt steg i rätt riktning som är värt att ta oavsett dess nackdelar. Detta innebär att det krävs mer än att bara kompensera för en samtidig trend att splittra globaliseringen. Med det konstruktiva argumentet ovan kan man rimligen dra slutsatsen att mellan William Duiker och Thomas Friedman har Friedman rätt bland de två författarna. Duiker, William. Samtida världshistoria: Georgetown University: Wadsworth, Friedman, Thomas.


Världen är platt: En kort historia av det tjugoförsta århundradet. New York: Allen, behöver ett skräddarsytt uppsatsprov skrivet från grunden av en professionell speciellt för dig? certifierade skribenter online. Världen är platt. Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse.

No comments:

Post a Comment