Tuesday, January 11, 2022

Uppsats om forskningsmetoder

Uppsats om forskningsmetoder



En vanlig svaghet i uppsatser om forskningsmetoder är att de inte helt tar upp frågan genom att förklara användningen av metoden i förhållande till tillvägagångssättet eller ämnet i frågan. Foorman, B. Den beroende variabeln är känslig för de villkor som anges av kausalvariabeln, uppsats om forskningsmetoder. Ungdomars tidsanvändning: Effekter på droganvändning, brottslighet och sexuell aktivitet. Din tid är viktig.





Forskningsmetoder



edu stöder inte längre Internet Explorer. För att bläddra i Akademin. edu och det bredare internet snabbare och säkrare, ta några sekunder att uppgradera din webbläsare. Logga in med Facebook Logga in med Google. Kom ihåg mig på den här datorn. Ange e-postadressen du registrerade dig med så skickar vi en återställningslänk till dig via e-post, uppsats om forskningsmetoder. Behöver ett konto? Klicka här för att registrera dig. Ladda ner gratis DOCX. Ladda ner gratis PDF. Forskningsmetoder - Reflekterande uppsats. Viola Marku. Ladda ner Ladda ner PDF Fullständigt PDF-paket Ladda ner Fullständigt PDF-paket Detta dokument. En kort sammanfattning av uppsats om forskningsmetoder papper. Syftet med denna reflekterande uppsats är 1 att analysera strategin och åtgärderna som antagits av vår grupp för att bedriva affärsforskning, såväl som våra metodiska val, valda teorier och modeller, 2 att bedöma styrkorna och begränsningarna, och 3 att utforska möjliga förbättringar.


En personlig journal och kopior av utvalt gruppmaterial bifogas som underlag Bilaga 1. Tidskriften hjälpte mig att spela in och reflektera över forskningsprocesserna och viktiga steg. Som uttryckt av Kolb och Uppsats om forskningsmetoder och Mumford, utan eftertanke lär det inte av erfarenhet Marchington och Wilkinson, Formulering av forskningsfrågan Att formulera och förtydliga forskningsämnet är en startpunkt för ett forskningsprojekt Ghauri och Grønhaug, Utvärdera idéerna, upptäckte vi ett delat intresse för smartphones ansökningar och välgörenhetsorganisationer, vilka synergier blev det ämne vi enades om att fokusera på bilaga 1. Valet att använda Drive för att dela grupparbetets framsteg motiverades av mina tidigare negativa erfarenheter av mer informella plattformar e.


Facebook som ofta leder till förvirring och felkommunikation Bilaga. Detta beslut visade sig vara utmärkt, att döma av hur vi kunde koordinera och samarbeta samtidigt som vi använde våra begränsade resurser tillräckligt Saunders et al, Nästa steg i vårt projekt var att genomföra preliminär sekundär forskning för att identifiera och förfina en forskningsfråga Jankowicz , Gruppens första brist var att det inte fanns ett lika stort engagemang i det givna uppsats om forskningsmetoder Bilaga 1. Detta skapade en mindre mängd litteratur, då gruppen hade kunnat dra nytta av fler fynd. Vi genomförde en ny brainstorming uppsats om forskningsmetoder för att avslöja ytterligare forskningstermer och områden, vilket resulterade i en kartbilaga. Efter att ha uttryckt mina tankar för gruppen bestämde vi oss för att begränsa frågan genom att bara fokusera på ett ämne som markerats på vår karta, givaren.


På så sätt skulle vi kunna få lättare tillgång till befolkningen jämfört med andra åldersgrupper, dvs. bekvämlighetsprovtagning. Eftersom det bästa bidraget till kunskap måste bygga på tidigare forskning Hart, beslutade teamet att välja den åldersgrupp jag föreslog på grund av den stora mängden befintlig litteratur om användning av mobilapplikationer och välgörenhet i Storbritannien för den valda åldersgruppen. Litteraturgenomgången hjälpte till att förfina forskningsfrågan ytterligare Punch, Uppdatering av vår konceptuella karta Appendix. Sourcing, utvärdering och analys av relevant sekundär data Vi började med en portfölj av sekundär data, erhållen genom vår preliminära forskning där vi fokuserade på att utveckla vår forskningsfråga.


Därför genomförde vi ytterligare litteraturforskning på den valda forskningsfrågan. Vi beslutade att presentera resultaten vid nästa möte. Detta löstes när jag visade användningen av dessa databaser Bilaga. Nästa uppsats om forskningsmetoder var därför kartläggningsstadiet, där vi identifierade kunskapsmönster och identifierade luckor i litteraturen Ridley. Efter att ha läst en rapport från Mintel om välgörenhetsorganisationer som använder smartphoneapplikationer för att nå yngre donatorer insåg jag när jag gjorde ytterligare forskning uppsats om forskningsmetoder det fanns en lucka i litteraturen om vår befolknings åsikter om denna nya donationskanal. Det verkade då logiskt för oss att fokusera forskningen på denna lucka.


Identifiera hur man bäst svarar på forskningsfrågan Våra sekundära forskningsresultat gav grund för den primära forskningsdesignen. Ett forskningskrav var också att erhålla både kvalitativ och kvantitativ data för att effektivt kunna ta itu med forskningsfrågan, uppsats om forskningsmetoder, så denna filosofi verkade vara den mest lämpliga. I vår explorativa studie bestämde vi oss för att använda en dubbelfas, blandad metod. Dubbelfasmetoden innebar en kvantitativ forskning följt av en kvalitativ forskning. Detta beslut drevs av nödvändigheten av att initialt förstå det huvudsakliga upplevda beteendet vid mobilanvändning och välgörenhet, med utgångspunkt i några huvudaspekter och teman som vi kunde fördjupa ytterligare genom att genomföra en kvalitativ forskning Jankowicz. Detta beslut drevs främst av fördelarna med initiering för en bättre förståelse av forskningsområdet facilitering att få nya stödjande insikter och fokus för att skapa en djupare förståelse för vissa framväxande aspekter Zikmund et al., De teman som dök upp i vår kvantitativa forskning, genom att använda ett frågeformulär som inkluderade öppna frågor, hjälpte till att utforma de kvantitativa forskningsfrågorna.


Vår kvantitativa forskning bestod av en anonym webbenkät innehållande 24 frågor. Vi valde ett självvalsurval, på grund av våra begränsade resurser. Enkätinbjudningar delades på sociala medier online uppsats om forskningsmetoder grupper som var populära bland studenter i Storbritannien och deltagare inte fick betalt. I slutet av undersökningen fick deltagarna möjlighet att skicka in sin e-post eller telefon uppsats om forskningsmetoder för våra efterföljande semistrukturerade intervjuer. Därför användes självurvalsurval även för den kvalitativa forskningen.


Vår kvalitativa forskning bestod av djupgående, semistrukturerade intervjuer. En brist identifierades i provtagningsmetoden. När man väljer ett urval att studera bör det representera en fullständig uppsättning fall på ett meningsfullt sätt Zikmund et al., Som vi valde en uppsats om forskningsmetoder populationen att studera, var det urval som valdes sannolikt inte representativt. Eftersom inbjudningarna skickades på sociala medier kunde bara de som hade tillgång till sådana plattformar svara, vilket hindrade en stor andel av befolkningen från att komma åt undersökningen. Det finns sannolikt en viss grad av självvalsbias, t.ex. Beslutet att delta i studien kan återspegla en viss inneboende partiskhet i deltagarnas egenskaper.


Detta kan antingen leda till att urvalet inte är representativt för den studerade populationen eller att vissa resultat av studien överdrivs. I framtiden, med mer resurser, bör en urvalsrepresentant för befolkningen väljas. Men att välja ett icke-sannolikhetsurval, såsom självvalsurval, gör det fortfarande möjligt för oss att svara på forskningsfrågan på ett icke-statistiskt sätt Saunders et al, Hur fick relevant primärdata tillgång, uppsats om forskningsmetoder, samlade in, spelade in och analyserades. De sekundära data som erhölls från litteraturgenomgången gav jämförande och kontextuella data Saunders et al, där teamet kunde jämföra resultaten om mobilanvändning och välgörenhet.


En brist uppsats om forskningsmetoder intervjuer var att ljudinspelningsverktygen inte fungerade för tre intervjuer. Detta var problematiskt, eftersom vi inte kunde komma åt den råa intervjudatan och reflektera över den. Easterby-Smith et al. Genom att analysera datan såg vi ett motsägelsefullt resultat hos de manliga och kvinnliga respondenternas intresse för att donera; resultaten av vår sekundära forskning antydde att manliga respondenter i vår målåldersgrupp var mer intresserade av att donera än den kvinnliga motsvarigheten. Våra forskningsrön visade dock motsatsen.


Detta var en intressant poäng, men på grund av våra tidigare nämnda provtagningsproblem var det svårt för oss att bedöma om resultaten var representativa; vi beslutade att resultaten var acceptabla. I framtiden bör ett bättre omdöme antas, uppsats om forskningsmetoder. Jag tror att jag försvarade forskningen professionellt, hanterade frågorna effektivt och visade vårt starka intresse för den valda forskningen Bilaga 1, uppsats om forskningsmetoder. Jag tror att vi demonstrerade vår relevanta kunskap väl och att våra bilder var visuellt tilltalande Bilaga 1. Detta fynd kunde ha undersökts ytterligare genom att genomföra den semistrukturerade intervjun med fokus på lösningsdomänen. Den valda forskningsfilosofin, pragmatismen, ledde dock till att vi undvek alla känslomässiga resonemang för att motivera svaren som inkommit under intervjuerna Saunders et al., Common ethical challenges are conflicts of interest between the researcher and the researched Blaxter and others, We decision to conduct our forskning med maximal objektivitet och neutralitet till ämnet, för att begränsa fördomar.


Vi bestämde oss också för att analysera vår uppsats om forskningsmetoder på ett objektivt sätt, eftersom forskning ska vara objektiv, uppsats om forskningsmetoder, att presentera fakta och rön varpå läsaren avgör sin åsikt Saunders et uppsats om forskningsmetoder, En nackdel med vår forskningspresentation är dock att vi borde ha presenterat mer sofistikerade skäl för sådana beslut. Slutsatser Sammanfattningsvis är jag övertygad om att forskningsprojektet sköttes framgångsrikt, med erkända begränsningar och möjliga utrymme för förbättringar. De flesta bristerna upptäcktes och hanterades för att lösa dem. Vi lärde oss av de som vi inte kunde lösa, till exempel provtagningsmetoden. Vi anser att vi genomfört bra forskning med tanke på omfattningen av detta projekt, med en genomtänkt och förnuftig strategi.


Den levererade presentationen verkade ha skötts väl både tidsmässigt och uppsats om forskningsmetoder. Vi tror att vi har upptäckt intressanta fynd, som på något sätt strider mot sekundärdata. Vi anser att vår forskning är ändamålsenlig för att svara på vår forskningsfråga, vilket ger en inblick i en möjlig ny donationskanal, uppsats om forskningsmetoder. Referenser Blaxter, L. och Tight, M. Maidenhead: Open University Press Brinkman, uppsats om forskningsmetoder, S. och Kvale, S. Thousand Oaks, CA: Sage Bryman, A. Företagsforskningsmetoder 3e. Oxford University Press. Clark, V. Designa och genomföra forskning med blandade metoder. Clough, P.


En studentguide till metodik. Collis, J. Företagsforskning. Pan Macmillan. Crowther, D.





polisens korruptionsuppsatser



Båda dessa begrepp för marknadsundersökningsprocessen och forskningsmetoderna passar in i den bredare definitionen av marknadsforskning som definieras i texten. Författarna konstaterar att marknadsundersökningar är systematisk design, insamling, analys och rapportering av data som är relevanta för en specifik marknadsföringssituation som en organisation står inför. Detta dokument kommer också att illustrera hur dessa... Att kontrollera för denna variabel är avgörande eftersom den här studien kommer att behöva fastställa om det finns skillnader i interventionens kortsiktiga rådgivningsresultat över ras eller etniskt medlemskap. Experimentgruppen kommer att delta i kortvariga rådgivningssessioner, som beskrivits tidigare i detta förslag i. Rådgivningssessionerna kommer att genomföras till två typer av experimentella grupper: för det första, nybörjare som för närvarande är fängslade, och för det andra, manliga tonåringar som har en historia av att begå brott.


Namn kommer att genereras från länets eller statens fängelseanstalt, för att väljas ut slumpmässigt, men måste vara kvalificerade med tanke på de ursprungliga kriterierna. Datainsamling kommer att ske i form av självgjorda frågeformulär före och efter den kortsiktiga rådgivningsperioden. För att säkerställa äktheten hos respondenternas... Vissa beskrivande observationer kan till och med vara oetiska, om försökspersonerna är omedvetna om det faktum att de observeras. Historisk forskning liknar beskrivande forskning genom att den på grund av sin retrospektiva karaktär inte kan påverka de aktuella variablerna under hårt kontrollerade förhållanden. En historiker kan undersöka historiska eller tidigare trender på ett beskrivande eller jämförande sätt och testa en hypotes genom att undersöka olika typer av data, som äktenskapstrender i 1900-talets Amerika, till exempel, för att se om människor gifte sig äldre eller yngre än under tidigare epoker Kapitel 1: Introduktion till psykologi och forskningsmetoder, , AllPsych.


En korrelationsmetod för forskningsförsök avgör om det finns ett samband mellan två variabler. Till skillnad från experimentell forskning, som försöker göra antaganden om orsak och verkan, bedömer korrelationsforskning styrkan i ett samband Kapitel 1: Introduktion till psykologi och forskningsmetoder, , AllPsych. Det kan vara användbart för…. Verk som citeras Davis, John. Metropolitan State College i Denver. html Kapitel 1: Introduktion till psykologi och forskningsmetoder. Annat gällde konsumentens föredragna metod att gå till Starbucks, till exempel huruvida konsumenten vanligtvis beskyddade samma Starbucks; frekvens av patronisering; preferens för att ta ut drycker vs.


äta i; och den vanliga storleken på konsumentens dryck. Slutligen efterfrågades mer subjektiva svar, som om butikens kundservice var bra och priserna var rimliga. Klassificering av fynd Fynden klassificerades på nominell basis, förutom ålder och inkomst. Eftersom detta var en liten preliminär undersökning registrerades svaren och antalet ofta bara. Till exempel, på frågan "hur skulle du betygsätta kundservice" på Starbucks, svarade 17 utmärkt, 3 svarade bra och ingen svarade rättvist. En annan typ av rankning skulle ha inneburit att rangordna kundtjänstupplevelsen från utmärkt-dålig och att genomsnittliga frekvensen av olika svar, till exempel vilka numrerade rankningar som fick flest svar.


Detta var dock inte... Psykologiforskning Metoder Tänk dig att studera korrelationsforskning. Finns det en möjlighet att detta mått kan användas i en egentlig psykologistudie? Vad betyder en positiv, negativ eller noll korrelation? Kan det finnas ett samband mellan två variabler? Man kommer att studera på djupet korrelation genom mycket utvärdering och forskning. Korrelationsforskningsmetoden är lämplig när en individ vill studera två olika variabler för att se om det finns ett samband mellan dem eller inte. Dessa används när man vill förutsäga resultaten samt beskriva vad som kan hända mellan begreppen involverade för studien.


Till exempel utfördes forskning av Mayer såväl som i Människor var tvungna att fylla i frågeformulär i hopp om att avgöra om det finns ett samband mellan natur och livstillfredsställelse. Som ett resultat fann man en positiv korrelation, och forskarna fastställde att det fanns en korrelation mellan... Referenser Mayer, F. Anknytningen till naturen skala: Ett mått på individers känsla i gemenskap med naturen. Journal of Environmental Psychology, 24, Användning av sociala medier av minderåriga, tonåringar och ungdomar Fördelar med att barn och ungdomar använder sociala medier Socialisering och kommunikation Förbättrade inlärningsmöjligheter Få tillgång till hälsoinformation frågor om ungdomar som använder sociala medier Cybermobbning och onlinetrakasserier Sexting Facebook Depression Integritetsproblem och digital fotavtryck Reklamens inflytande på köp Rättsliga förstärkningar på "Too Young": Blandade meddelanden från föräldrar och lagen Att sätta oro över sexting i ett sammanhang -- "sexualiseringen" av kulturen ol av övervakning av mobiltelefonanvändning och kapabla väktare av andra yrkesverksamma - - e.


Barnläkare undersöker metoder och statistik: Inverkan av sexting i tonåringar på barn och dess konsekvenser Litteraturgranskning Definition av sexting Hittills har inte en stat i landet lagligt definierat sexting. Ordet sexting är en kombination av... Referenser Attwood, F. Sexed up: Theorizing the sexualization of culture, Sexualities, 9 1 : Bailey, R. London: Department for Education. Barnes, G. Ungdomars tidsanvändning: Effekter på droganvändning, brottslighet och sexuell aktivitet. Journal of Youth and Adolescence, 36 5 , Christakis, D. Instängd i nätet: kommer internetberoende att bli en epidemi från 2000-talet?


Arch Pediatr Adolesc Med. Skolrådgivningssystem Vissa studier beskriver egenskaperna hos program som körs efter skolan och hjälper till att öka social och akademisk tillväxt för ungdomar i gymnasiet. Eftersom antalet fritidshemsprogram är begränsat, kommer vikten av att anta den praxis som diskuteras i detta dokument att vara betydande och följdriktig. Effektiviteten av rådgivningsprogram har motsvarat omfattning och intensitet tidigare. Leveransen av lärande och den efterföljande företagsinnovationen skiljer sig från program till program. Olika metoder används för att undersöka utbudet av olika rådgivningsprogram, som är både kvantitativa och kvalitativa Sawang, Parker och Hine. Oavsett de valda hypoteserna måste sökmetoderna vara effektiva.


Om de inte är det, finns det risk för att inte samla in... Referenser Attride-Stirling, J. Tematiska nätverk: Ett analysverktyg för kvalitativ forskning. Qualitative Inquiry, 1, Creswell, J. Los Angeles, Kalifornien: SAGE Publications, Inc. Crooks, C. En fallstudie av kulturellt relevant skolbaserad programmering för First Nations-ungdom: förbättrade relationer, självförtroende och ledarskap, och skolframgång, Advances in School Mental Health Promotion. DOI: Ett rådgivande program för första- och andraårsläkarstudenter: Weill Cornell-upplevelsen.


Medical Education Online, och DeWaard, J. Författarna är en erfaren grupp människor inom det samhällsvetenskapliga området. Chava Frankfort-Nachmias arbetar vid University of Wisconsin-Milwaukee. Hon är en respekterad emeritusprofessor i sociologi där. Hon har varit en del av många andra samskrivande och medredigeringsprojekt för verk som Social Statistics for a Diverse Society och Sappho in the Holy Land. David Nachmias arbetar på Israel Democracy Institute IDI som senior fellow emeritus. Han har också oförtrutet arbetat i projekt inom offentlig förvaltning och politik, i Israel och internationellt. Jack DeWaard arbetar i Minnesota Population Center vid University of Minnesota som biträdande professor vid institutionen för sociologi.


Referens Frankfort-Nachmias, C. Forskningsmetoder inom samhällsvetenskap. Åttonde upplagan. ISBN ISBN Nachmias, C. Research Methods in the Social Sciences, sjätte upplagan. New York: Worth Publishers och St. Metoder Jag föredrar att använda ett kvantitativt tillvägagångssätt för att förse näringslivet med numeriska data som det kan använda för att omvandla organisatoriska metoder och öka personalretentionen, jag kommer att använda en undersökning som det primära instrumentet för datainsamling. Medan den centrala komponenten i undersökningsmetoden är ett frågeformulär, inkluderar undersökningsmetoden också urvalet av befolkningsurvalet, design av tillförlitliga och giltiga undersökningsinstrument som exakt mäter målvariablerna och använder de mest robusta metoderna för dataanalys.


Att utföra undersökningar är en kritisk komponent i samhällsvetenskaplig forskning och det är viktigt att säkerställa undersökningsmetodens validitet och tillförlitlighet. Undersökningar är inte nödvändigtvis lätta eller enkla. De vanligaste metoderna för att samla in enkätdata är att använda personliga frågeformulär,... Referenser Kelley, K. God praxis vid genomförande och rapportering av enkätundersökningar. International Journal for Quality in Health Care 15 3 : Pennsylvania State University Använda undersökningar för datainsamling i ständig förbättring. Innovation Insights pdf Pew Research Center Samlar in enkätdata. Förstå och utvärdera enkätforskning. Journal of the Advanced Practitioner in Oncology 6 2 : Kvalitativ forskning är inte beroende av siffror eller statistik, till skillnad från kvantitativ forskning.


Befriad från behovet av att utforma undersökningar eller instrument för att mäta endast kvantifierbara resultat, kan forskningen samla in information som är mer abstrakt, subjektiv eller utforskande till sin natur. Både kvalitativ och kvantitativ forskning är empiriska metoder som är relevanta för samhällsvetenskapen och kan användas tillsammans för att stärka förståelsen för ett specifikt ämne, population, teori, frågeställning eller uppsättning variabler. Några av de vanligaste forskningsdesignerna som används i kvalitativ forskning inkluderar intervjuer, observationer och fallstudier. Några av nackdelarna med kvalitativa forskningsmetoder inkluderar den lilla urvalsstorleken och bristen på generaliserbara data.


För att kompensera för denna nackdel kan forskare komplettera sin inledande kvalitativa forskning med en uppföljningsstudie som fokuserar på några av de nyckelvariabler som belysts i den kvalitativa forskningen. Kvalitativ forskning är systematisk, även om den inte är... Referenser Morse, J. Verifieringsstrategier för att fastställa tillförlitlighet och validitet i kvalitativ forskning. International Journal of Qualitative Methods 1 2. standardindikatorer för vilka statistiska tidsseriedata och mål är tillgängliga, men som också tar hänsyn till sociala aspekter, till exempel den rättvisa fördelningen av fördelar och belastningar av energiomställningen bland sociala grupper och till och med medborgarnas deltagande i omvandlingsprocessen. Dessa sociala konstruktioner saknas i tidigare tillvägagångssätt, vilket indikerar en viss nivå av ineffektivitet.


Med hänsyn till detta gör författarna hypotesen att ett allomfattande indikatorsystem krävs som analysverktyg för att undersöka hållbarheten i det tyska energisystemet förutom att stödja utvecklingen av motståndskraftiga politiska tillvägagångssätt för en effektiv energiomställning Rosch et al. Hur skulle du beskriva syftet med studien - Vilket var huvudsyftet med studien - beskrivande, förklarande undersökning av orsakssamband? Syftet med denna studie är att ge ett bidrag till debatten om indikatorer som är nödvändiga för att göra... Beskrivande designsökning Metod och designförslag En forskningsdesign är det tillvägagångssätt som används för en studie som används som vägledning för att samla in och analysera data.


Det finns två populära metoder för forskning; kvalitativa och kvantitativa forskningsmetoder. Kvalitativ forskning är en induktiv, holistisk, subjektiv och processorienterad metodteknik som används för att förstå, tolka, beskriva och etablera en teori om ett givet ämne, fenomen eller miljö. Utredarna använder denna teknik när deras studier försöker beskriva livserfarenheter och ge dem mening. Metoden har i de flesta fall associationer till ord, språk och erfarenheter snarare än mått, statistik och siffror. När utredarna använder denna metod anpassar de en personcentrerad och holistisk syn för att förstå det givna fenomenet utan att fokusera på särskilda begrepp. Dessutom är denna metod dynamisk och utvecklande, och den använder inte användningen av formella strukturerade instrument Hodkinson, viktigast av allt, kvalitativa datametoder...


Referenser Bickman, L. Kapitel 1 Tillämpad forskningsdesign: Ett praktiskt förhållningssätt. pdf Grimes, A. Beskrivande studier: Vad de kan och inte kan göra. Lancet, Hofferth, S. Sekundär dataanalys i familjeforskning. Journal of Marriage and Family, 67, -- Experimentella undersökningsmetoder i företag Experimentella undersökningsmetoder Författaren ger en översikt över litteraturen som illustrerar tillämpade experimentella forskningsmetoder i tvärsnitt av företags- och organisationstyper. Fördelarna och nackdelarna med de experimentella forskningsmetoderna diskuteras för vart och ett av de tillhandahållna exemplen som sträcker sig från depressionstidens jordbruksekonomi till forskning utförd för National Science Institute. Medan artikeln fokuserar på företagsforskningsmetoder, tjänar utbudet av exempel från flera discipliner till att visa olika metoders anpassningsförmåga till olika sammanhang, vikten av genomtänkt utvecklade forskningsfrågor och uppfattningar inom området angående vetenskaplig rigor.


Artikeln är avsedd att vägleda studenter i deras utforskande av bredden och djupet av experimentella forskningsmetoder och att förmedla en känsla av utmaningarna med tillämpad vetenskaplig forskning. Inledning Studiet av affärsämnen har inte alltid varit vetenskapligt i sig. Säkert Max verk... Referenser Campbell, A. En snabbguide till forskningsmetoder, Australian and New Zealand Journal of Family Therapy, 25 3 , Cooper, D. Och Schindler, P. Företagsforskningsmetoder. New York, NY: McGraw Hill. Demarco, T. Adrenalinjunkies och mallzombies: Förstå mönster för projektbeteende.


New York, NY: Dorset House Publishing Co. Elliott F. Experimentell metod i ekonomisk forskning, Journal of Farm Economics, 11 4 omvårdnadsinterventioner som syftar till att hjälpa ambulerande kirurgiska patienter med hantering av postoperativa symtom i hemmet. Problembeskrivningen är lätt att lokalisera och är tydlig. Dessutom bygger problemformuleringen ett övertygande och övertygande argument för den nya studien i behovet av att skaffa forskningsdata om omvårdnadsinsatser. Det angivna problemet har betydelse för omvårdnad med avseende på patientvård som ges till patienter efter att de genomgått ambulerande operation. Forskningen kan bidra till omvårdnadspraktiken genom att beskriva de lämpliga och passande omvårdnadsinsatser som behövs för att säkerställa att ambulerande kirurgiska patienter inte upplever smärta efter ingreppen.


Det finns en god överensstämmelse mellan forskningsproblemet och det paradigm inom vilket forskningen utfördes, eftersom forskningen omfattade jämförelser mellan patienter som fick NCI-intervention och de som upplevde sedvanlig praxis för att undersöka effekten. Som påpekats ger forskningen... Sammanfattning och analys av The Forgotten Followers Contingency Model of Leadership and Follower Self-ledarship av Seokhwa Yun och Jonathan Cox och Henry P Sims Jr. Denna studie genomfördes för att utvärdera effekten av ledarskap och följaregenskaper på självledarskap för följare. Som framgår av sammanfattningen var syftet med studien att bedöma effekten av ledarskap och följaregenskaper och självledarskap för följare.


Forskarna fann att ledarskapets inverkan på självledarskap för följare var beroende av följares behov av autonomi. vissa människor…. könsskillnader när det gäller afroamerikansk utbildning. Det har skett en märkbar, växande ökning av närvaron av afroamerikanska kvinnor i grund- och forskarutbildning samtidigt som klyftan mellan afroamerikanska män och kvinnor har ökat. Avhandlingen kommer att använda ett mixed methods, grounded theory perspektiv för att avgöra varför så är fallet. Arbetets övergripande teoretiska perspektiv kommer att vara förankrat i kritisk rasteori och poststrukturalistiska begrepp. Kvantitativt bedömda frågeformulär och kodade kvalitativa intervjuer kommer att försöka besvara frågan om varför afroamerikanska mäns deltagande i högre utbildning släpar efter det för afroamerikanska kvinnor.


Dessa trender kommer att kontextualiseras i den övergripande, större trenden med ökat kvinnligt deltagande som helhet på grund- och forskarnivå, till den grad att kvinnor nu tar examen i större antal än sina manliga kollegor. Förutom forskningsfrågor specifika för avhandlingen, de relativa fördelarna med kvalitativ och kvantitativ... Referenser Charmaz, Kathy. Grundad teori. SAGE Encyclopedia of Social Science Research Methods. Journal of Blacks in Higher Education. Vidare kommer forskningen så småningom att leda till utvecklingen av både en förståelse och ett sätt genom vilket en individ kan förbättra sin affärskänsla. Även om vissa artiklar har publicerats om detta ämne, har det inte funnits tillräckligt med forskning i detta avseende.


Några preliminära frågor kommer att behandla;. Är hjärnan programmerad för affärsframgång hos alla individer? Om man mest effektivt kan komma ihåg bilder och associationer, varför använder så många människor standardmetoder för konturering?? Hur kan man använda hela sin hjärna för att förverkliga drömmar? Hur kan man förbättra hjärnan för att maximera sina förmågor? Vilka är sätten att öka kraften i vårt minne, fokus och kreativitet? När det gäller forskningsmetoder kommer mestadels kvalitativa forskningsmetoder att användas under forskningen, såsom analys av en intervju, till exempel, men tillägg av kvantitativa metoder kommer också att användas,... Referenser som kan användas Pillay S. 15 november, Your Brain and Business: The Neuroscience of Great Leaders Buzan T.


Företagssökningsmetoder Det företag som valts ut för just denna analys är Samsung Group. Detta börsnoterade företag är ett av de största företagen i mobilbranschen. Följande tabell kommer att beskriva företagets SWOT-analys. Styrkor Enkel integration med olika operativsystem och mjukvara Kundlojalitet Hög innovationsnivå och design Låga produktionskostnader Stark varumärkesmarknadsföring Betydande marknadsandel i många produkter Svagheter För beroende av andra mjukvaruföretag Lägg tonvikten på för många produkter Patentintrång Minimal vinstmarginal Nyckelkonkurrentföretag är största köpare Möjligheter Ökad tillväxt på surfplattamarknaden Utveckla mobilannonseringsmarknaden Stora möjligheter till diversifiering Växande indiska marknaden Hot ival företag lägger tonvikt på en produkt Priskrig Förändring i innovation och teknologi Utarmning av en produktlinje påverkar de andra Konkurrens från kinesiska råvaror Styrkor 1.


Enkel integration med olika operativsystem och mjukvara: Samsung lägger stor vikt vid att skapa... Referenser Bohm, A. SWOT-analysen. Berlin: GRIN Publishers. Warner, A. Strategisk analys och val: Ett strukturerat tillvägagångssätt. New York: Business Expert Press, LLC. Fundera över hur kvalitativa och kvantitativa forskningsmetoder kompletterar varandra, och överväg rollen av design med blandade metoder. Kvantitativa och kvalitativa samhällsvetenskapliga studietekniker har länge förblivit diskreta, knappt överlappande sfärer. Men strävan efter genuint kompletterande forskningstekniker är också en mycket utmanande uppgift eftersom det innebär extra utgifter, såväl i termer av mänskliga som ekonomiska resurser, utöver utvecklingen av etiska frågetecken kring uppföljning och behov av samarbete och med respekt för olika kunskapsteoretiska och metodologiska ställningstaganden Maxwell, att använda en kvalitativ process innan man engagerar sig i undersökningsarbete är utan tvekan den mest utbredda...


Christian Perspective Diskussion och slutledning Synthesis Paper Förståelse om forskning Ett nyckelansvar för en professionell forskares arbete är att publicera forskningsresultat. forskares skrifter fungerar alltid som ett kunskapsförråd för författaren, men forskare skriver också sina resultat eftersom deras kamrater och läsare förväntar sig ett standardspråk, form och stil när de granskar deras arbete. Även om det kan vara svårt för nybörjare att skriva i en tydlig vetenskaplig stil, är färdigheten träningsbar och kan bemästras med övning. Michael Derntl, När man gör fallstudieforskning, när man tittar på tidigare studier och rapporter, får forskaren en unik möjlighet att utforska och förstå några av de mest komplicerade frågorna i samhället från olika perspektiv.


Detta tillvägagångssätt kan ses som ett robust tillvägagångssätt, särskilt när djupgående och holistiska undersökningar är inblandade. Fallstudie uppskattas inom många områden som ett viktigt verktyg för att... En kort guide till att skriva psykologirapporten. Harvard College Writing Center. Jennifer Marie McCarron. En integration av bibliska principer i rådgivning: psykologi filtrerad genom skriften. Honoursprogram Liberty University. Kohlberg, L.. Från är till borde: Hur man begår det naturalistiska felslutet och kommer undan med det i studiet av moralisk utveckling. New York: Academic Press. Kohlbergs teori om moralisk utveckling: en kristen apprisal. Undersökningen bör vara demografiskt balanserad: den ska med andra ord vara representativ för de konsumenter vars beteende undersökningen var utformad för att bedöma i termer av kön, etnicitet och socioekonomisk status.


Frågorna ska vara tydliga och enkla och fria från vilseledande formuleringar som kan påverka resultatet. Enkätfrågorna bör vara internt konsekventa - med andra ord, svar som indikerar väldigt olika åsikter i svaren från samma individ väcker frågor om intern validitet. Det bör finnas kontroller för att förhindra att respondenterna framställer sig själva i ett alltför positivt ljus. Undersökningen bör inte dra alltför breda slutsatser, baserat på vad respondenterna tillfrågades. Staden borde ta offentligt ansvar för sina handlingar och påstå att även om den försökte agera i stadens bästa, gick den över gränsen när den anlitade en privat utredare för att infiltrera båtorganisationen.


Undviker rättstvister... Referenser Basic vs. tillämpad forskning. Lawrence Berkeley National Laboratory. html ROI. asp Trochim, William. Socialforskningsmetoder. Statistik Webbkritik av en webbplats Den valda webbplatsen för att kritisera webben är från AAMFT, n. d-American Association of Marriage and Family Therapy. Webbplatsen innehåller innehåll som familje- och äktenskapsrådgivning, bygga karriär, hitta rätt terapeut, använda webbseminarier för att öka kunskapen, årliga evenemang och konferenser, professionella framsteg på både statlig och federal nivå, all relevant information om föreningen och medlemskapsansökan. En del annat relevant innehåll inkluderar nyheter, anknytning till jobbet, professionell utveckling, adoption, adhd för vuxna, barn från samkönade äktenskap och deras föräldrar av samma kön, och infertilitetsproblem.


Bland webbplatsens styrkor finns detaljerad kontaktinformation och svarstid med kontorstider och tillgänglighet, utan några trasiga länkar, och webbplatsens UL som är enkel och kortfattad inklusive företagets förkortning. Begränsningarna är mycket information som finns på webbplatsens hemsida. Även om en hemsida förväntas vara lättnavigerad... Referenser AAMFT Community. Tro på den ostrukturerade intervjun: En illusions uthållighet. Bedömning och beslutsfattande, 8. Etiskt ansvar Det finns flera etiska ansvar som psykologer måste ta hänsyn till när de genomför en forskning med vuxna mänskliga deltagare. Den första är att följa APA American Psychological Associations etiska standarder för deltagarnas rättigheter Zechmeister, n.


För det andra måste forskarna göra en risk-nyttaanalys innan studien genomförs. För det tredje måste forskarna ta informerat samtycke från deltagaren, vilket är det kritiska etiska ansvaret i varje utforskning. För det fjärde är att upprätthålla deltagarens konfidentialitet en annan viktig etisk uppgift. Sekretess bör upprätthållas för att få sann information från respondenterna. För det femte bör bedrägeri undvikas. Sist bör en snabb men omfattande debriefing ges till de mänskliga vuxna så att eventuella missuppfattningar kan undvikas. Historiskt exempel på psykologisk forskning Ett historiskt exempel på psykologisk forskning som väckte allvarliga etiska frågor är Milgram Obedience Study Cherry, den genomfördes efter andra världskriget,...


Referenser Cherry, K. Milgrams lydnadsexperiment. Mycket bra. Stanfordfängelseexperimentet. Etisk vägledning. Grunderna i forskningsmetoder inom psykologi. Indien: Tata McGraw-Hill Education. Denna kurs uppfyller sitt löfte att hjälpa studenter att förstå forskningsmetoder inom utbildning och utbildningsadministration specifikt. Forskningsbegrepp har täckts tydligt, för att ge eleverna bättre insikt i hur de kan konstruera sin egen forskning från förslagsstadiet genom analys och tolkning av resultat.


Genom möten med originalforskning som Porter, Polikoff, Goldring, et al. Dessutom ger denna kurs studenterna möjlighet att anta ett professionellt tänkesätt för att utvärdera andras forskning, överväga luckor i litteraturen och bidra till den växande mängden bevis om utbildningsadministration. Vi bestämde oss också för att analysera våra resultat på ett objektivt sätt, eftersom forskning ska vara objektiv, för att presentera fakta och fynd varpå läsaren avgör sin åsikt Saunders et al. En nackdel med vår forskningspresentation är dock att vi borde ha presenterat mer sofistikerade skäl för sådana beslut. Slutsatser Sammanfattningsvis är jag övertygad om att forskningsprojektet sköttes framgångsrikt, med erkända begränsningar och möjliga utrymme för förbättringar.


De flesta bristerna upptäcktes och hanterades för att lösa dem. Vi lärde oss av de som vi inte kunde lösa, till exempel provtagningsmetoden. Vi anser att vi genomfört bra forskning med tanke på omfattningen av detta projekt, med en genomtänkt och förnuftig strategi. Den levererade presentationen verkade ha skötts väl både tidsmässigt och försvarsmässigt. Vi tror att vi har upptäckt intressanta fynd, som på något sätt strider mot sekundärdata. Vi anser att vår forskning är ändamålsenlig för att svara på vår forskningsfråga, vilket ger en inblick i en möjlig ny donationskanal. Referenser Blaxter, L.


och Tight, M. Maidenhead: Open University Press Brinkman, S. och Kvale, S. Thousand Oaks, CA: Sage Bryman, A. Företagsforskningsmetoder 3e. Oxford University Press. Clark, V. Designa och genomföra forskning med blandade metoder. Clough, P. En studentguide till metodik. Collis, J. Företagsforskning. Pan Macmillan. Crowther, D. Forskningsmetoder. Easterby-Smith, M. Management forskning. Harlow: Prentice Hall Forsyth, P. London: Kogan Page. Ghauri, P. och Gronhaug, K. Harlow: Prentice Hall. Gill, J. Forskningsmetoder för chefer. Hart, C. London: Sage-publikationer. Jankowicz, A. London: Thompson Krueger, R. och Casey, M. Thousand Oaks, CA: Sage. Marchington, M. Personalhantering på jobbet. Designa kvalitativ forskning. Thousands Oaks: Sage Publication 4:e upplagan Myers, M.


Kvalitativ forskning inom företag och förvaltning. Punch, K. London: Sage. Radford, M. och Barr L. Att välja, utvärdera och citera. Boston, USA: Allyn och Bacon. Ridley, D. Rowley, J. Genomföra forskningsintervjuer. Rowntree, D. London: Pelican Books. Saunders, M. och Thornhill, A. Forskning om blandade metoder. Sage-handboken för kvalitativ forskning, Yin, R. Thousand Oaks, CA: Sage Publications. Zikmund, W. Företagsforskningsmetoder. Cengage Learning. Bilagor Bilaga. Hur som helst, mötet gick bra och jag är väldigt positiv. Vi tillbringade lite tid med att utbyta kontakter och vi bestämde oss för en kontaktmetod, som är Whatsapp. Vi bestämde oss för att dela vårt arbete på GoogleDocs-plattformen. Jag hade några dåliga erfarenheter av att dela dokument på Facebook etc.


Sedan började vi prata om ämnet och jag frågade vad de tyckte om uppdraget. Vissa sa att det såg väldigt svårt ut. Vi började prata om ämnet av intresse och jag föreslog att jag skulle skriva ner vilket ämne som helst som vi ville veta mer om. Vi började sedan prata om universitetserfarenhet, snabbköpsvanor och kaffepreferenser. Vi bestämde oss dock för att vi inte var särskilt intresserade av de här ämnena och vi ville göra något annorlunda. De flesta i gruppen höll dock inte med och tyckte att det inte finns något lätt ämne, men det kanske finns ett enklare sätt att få sekundär och primär forskning om vanligare teman. Sedan föreslog jag att vi kunde göra något relaterat till en artikel jag läste, om välgörenhetsorganisationer och teknik i Storbritannien. Vi började prata om ämnet och föreställer oss ungefär hur man utformar forskningen och hur man genomför forskningsmetoden.


Vi var alla överens om att området för välgörenhet relaterat till en ny teknisk donationskanal skulle vara av intresse och vi bestämde detta som ett ämne. Vi erkände dock att detta var en grov idé och att vi behövde mer tid och forskning för att dra den slutliga forskningsfrågan och metodiken. Personligen var jag lite orolig över uppmärksamhetsnivån hos vissa gruppmedlemmar. Jag försökte be om lite mer uppmärksamhet men resultatet var inte effektivt. Jag tyckte att detta var synd eftersom jag tror att gruppen skulle dra nytta av ett bredare urval av perspektiv och bidrag. Jag bestämde mig dock för att inte avbryta mötet ytterligare.


Jag önskar att jag var lite tydligare med att se till att alla skulle bidra effektivt och utan ständiga distraktioner. Kanske är de det, men jag kan inte bedöma just nu. Efter att ha bestämt ämnet delade vi upp uppgiften att söka efter sekundär data om välgörenhetsorganisationer i Storbritannien och vilken typ av kanal för donationer de använder. Jag tillade att Mintel kanske skulle ha några relevanta rapporter. Vi bestämde oss för att ta med 3 artiklar vardera till nästa möte, före seminariet för forskningsmetoder, och komponera en litteratursammanfattning från ramverket som tillhandahålls på Moodle, för varje artikel. I experimentell forskning ingriper du systematiskt i en process och mäter resultatet.


Giltigheten av din forskning kommer att bero på din experimentella design. För att utföra ett experiment måste du kunna variera din oberoende variabel , mäta din beroende variabel exakt och kontrollera för störande variabler. Dina dataanalysmetoder kommer att bero på vilken typ av data du samlar in och hur du förbereder den för analys. Data kan ofta analyseras både kvantitativt och kvalitativt. Till exempel kan enkätsvar analyseras kvalitativt genom att studera betydelsen av svar eller kvantitativt genom att studera svarsfrekvensen. Kvalitativ analys används för att förstå ord, idéer och erfarenheter.


Du kan använda den för att tolka data som har samlats in:. Kvantitativ analys använder siffror och statistik för att förstå frekvenser, medelvärden och korrelationer i beskrivande studier eller orsak-och-verkan samband i experiment. Eftersom data samlas in och analyseras på ett statistiskt giltigt sätt kan resultaten av kvantitativ analys enkelt standardiseras och delas mellan forskare. Kan endast tillämpas på studier som samlat in data på ett statistiskt giltigt sätt. Tematisk analys Kvalitativ För att analysera data som samlats in från intervjuer, fokusgrupper eller textkällor.


Att förstå generella teman i data och hur de kommuniceras. Innehållsanalys Antingen För att analysera stora volymer text eller visuell data som samlats in från undersökningar, litteraturöversikter eller andra källor. Kan vara kvantitativ, dvs. frekvenser av ord eller kvalitativa i. betydelser av ord. Kvantitativ forskning handlar om siffror och statistik, medan kvalitativ forskning handlar om ord och betydelser. Kvantitativa metoder låter dig systematiskt mäta variabler och testa hypoteser. Kvalitativa metoder låter dig utforska koncept och erfarenheter mer i detalj.


I forskning med blandade metoder använder du både kvalitativ och kvantitativ datainsamling och analysmetoder för att svara på din forskningsfråga. Ett urval är en delmängd av individer från en större population. Sampling innebär att välja den grupp som du faktiskt ska samla in data från i din forskning. Till exempel, om du undersöker åsikter från studenter på ditt universitet, kan du undersöka ett urval av studenter. I statistiken låter sampling dig testa en hypotes om egenskaperna hos en population. Vilka forskningsmetoder du använder beror på vilken typ av data du behöver för att svara på din forskningsfråga. Metod hänvisar till den övergripande strategin och logiken för ditt forskningsprojekt.


Det innebär att studera metoderna som används inom ditt område och teorierna eller principerna bakom dem, för att utveckla ett tillvägagångssätt som matchar dina mål. Metoder är de specifika verktyg och procedurer du använder för att samla in och analysera data, till exempel experiment, undersökningar och statistiska tester. I kortare vetenskapliga artiklar, där syftet är att rapportera resultaten av en specifik studie, kan du helt enkelt beskriva vad du gjorde i ett metodavsnitt. I ett längre eller mer komplext forskningsprojekt, såsom ett examensarbete eller en avhandling, kommer du förmodligen att inkludera ett metodavsnitt, där du förklarar ditt sätt att besvara forskningsfrågorna och citerar relevanta källor som stöd för ditt val av metoder.


Låt en språkexpert förbättra ditt skrivande. Kontrollera ditt papper för plagiat om 10 minuter. Gör kontrollen. Generera dina APA-citat gratis! APA Citation Generator. Home Knowledge Base Methodology. En introduktion till forskningsmetoder Forskningsmetoder är specifika procedurer för att samla in och analysera data. Dina metoder beror på vilken typ av data du behöver för att svara på din forskningsfråga: Kvalitativ vs. kvantitativ: Kommer dina data att ha formen av ord eller siffror? Primär vs. sekundärt: Kommer du att samla in originaldata själv, eller kommer du att använda data som redan har samlats in av någon annan?


Beskrivande vs.

No comments:

Post a Comment