Thursday, January 6, 2022

Uppsats indra gandhi

Uppsats indra gandhi



Hennes uppdrag som premiärminister började i januari till mars och igen från januari till mordet på henne Uppsats indra gandhi Indira Gandhi föddes i familjen Nehru. Efteruppsats indra gandhi, hon blev återigen premiärminister i och förblev premiärminister tills Trots detta besegrade Indira Gandhi, född under den ryska revolutionens år, Pakistan i kriget med politiken och beslutsförmågan i rätt tid att inte böja sig för världsmakterna och befriade Bangladesh och gav ett nytt stolt ögonblick åt det oberoende Indien. InIndira Gandhi var gift med Feroze Gandhi. De tog till och med hjälp av våld.





Läsarinteraktioner



Indiens premiärminister Indira Gandhi. En kvinna som inte bara dominerade indisk politik utan också lämnade ett unikt intryck vid världspolitikens horisont, uppsats indra gandhi. Detta är anledningen till att hon kallas järnkvinnan. Indira Gandhi föddes i familjen Nehru. Indira Gandhi föddes den 19 Uppsats indra gandhi i Allahabad, Uttar Pradesh, till en rik familj. Han fick också ett känt namn som var Indira för kort. Både far och farfar tillhörde yrket opinionsbildning och bidrog väsentligt till landets självständighet. Indiraji föddes i en familj som var ganska välmående både ekonomiskt och intellektuellt, uppsats indra gandhi.


Han hette Indira av sin farfar Pandit Motilal Nehru. Vilket betyder Kanti, Lakshmi och Shobha. Anledningen till detta namn var att hans farfar trodde att han hade fått mamma Lakshmi och Durga som barnbarn. Eftersom Jawaharlal Nehru och Kamala Nehru var ägare till mycket vackra och attraktiva personligheter, på grund av detta fick de skönhet från sina föräldrar. Indira Gandhi fick inte uppleva ett stabilt familjeliv ens i barndomen. Anledningen till detta var att hans mamma Kamala Nehru vid 18 års ålder dog efter en lång kamp på grund av tuberkulos och pappan var alltid upptagen i frihetsrörelsen. Pandit Jawaharlal Nehru förstod vikten av utbildning ganska väl. Detta är anledningen till att han skötte grundutbildningen för dottern Indira hemma.


Han blev senare inskriven i en skola, uppsats indra gandhi. Han skrev sedan in sig i Oxford i. Sedan barndomen var Indira Gandhi mycket förtjust i att läsa tidningar och böcker som fortsatte även under skoltiden. En fördel med detta var att hon uppsats indra gandhi inte begränsat till bara böcker med allmän kunskap, utan hon fick också mycket kunskap om landet och världen och hon blev skicklig i uttryckskonsten. Han hade ingen match i debatttävlingen som arrangerades av skolan. Trots detta har hon alltid varit en medioker elev. Hon kunde inte uppnå några speciella färdigheter i andra ämnen än engelska. Men han hade ett mycket bra grepp om det engelska språket, uppsats indra gandhi. InIndira Gandhi var gift med Feroze Gandhi, uppsats indra gandhi.


Indira träffade Parsi-ungdomen Feroze Gandhi när han studerade på universitetet uppsats indra gandhi Oxford, som då studerade vid London School of Economics. Senare växte vänskapen mellan dem båda till en sådan grad att de bestämde sig för att gifta sig och Indira Gandhi lade fram denna idé för Pandit Nehru. Men Pandit Nehru var inte beredd på detta eftersom han ansåg att äktenskapet borde ske i en homogen familj. Han ansåg själv sin far Pandit Motilal Nehrus ordning, uppsats indra gandhi. När Nehru inte såg någon utväg gick han med på hans samtycke. Efter uppsats indra gandhi, hon födde Rajiv Gandhi i och Sanjay Gandhi två år senare. Till en början var deras äktenskapliga liv bra, men senare surnade det och deras förhållande fortsatte att vackla i många år.


Under tiden dog Feroze Gandhi den 8 september när Indira åkte på en utländsk turné med sin far. Indira Gandhi ärvde politisk ideologi i en familjemiljö. Efter att ha återvänt till Indien från Oxford iuppsats indra gandhi, hon gick med i den indiska självständighetsrörelsen. Under delingen av Indien hjälpte han till att organisera flyktingläger och ge medicinsk vård till miljontals flyktingar från Pakistan. Detta var hans första stora offentliga tjänst. Så småningom växte han i resning i partiet. Hon blev också kongresspartiets ordförande uppsats indra gandhi vid åldern av. På detta anklagade många kritiker Pandit Nehru för att ha spridit familjärism i partiet.


Efter Nehrus bortgång den 27 maj vann Indira valet och blev minister för information och sändning. Efter Shri Lal Bahadur Shastris för tidiga död, Indiens andra premiärminister den 11 januari. Indira Gandhi blev Indiens tredje och första kvinnliga premiärminister den 24 januari efter detta, uppsats indra gandhi, hon blev premiärminister i landet i tre på varandra följande perioder - och uppsats indra gandhi för fjärde gången i — Hon kunde vinna valet med en mycket liten majoritet men igen i blev hon premiärminister med en överväldigande majoritet och stannade tills Efter att hon återigen blev premiärminister i och förblev premiärminister tills Det var många upp- och nedgångar under Indira Gandhis regeringstid, som var premiärminister i landet i 16 år.


Men Indira Gandhi var tvungen att möta tunga protester och skarp kritik i flera frågor som sikhernas upplopp i nödsituationen i Trots detta besegrade Indira Gandhi, född under den ryska revolutionens år, Pakistan i kriget med policyn och beslut i rätt tid - förmågan att inte böja sig för världsmakterna och befriade Bangladesh och gav ett nytt stolt ögonblick till oberoende Uppsats indra gandhi. Spara mitt namn, e-post och webbplats i den här webbläsaren till nästa gång jag kommenterar. Hemuppsatstal. Fredag ​​7 januari, Disclaimer Om Kontakt.


Hemuppsats om Indira Gandhi. RELATERADE ARTIKLAR MER FRÅN FÖRFATTARE. Essä om välgörenhet börjar hemma. Uppsats om förebild: Min mamma är min förebild, uppsats indra gandhi. Uppsats om trafikregler och deras betydelse. LÄMNA ETT SVAR Avbryt svar. Vänligen ange din kommentar! Ange ditt namn här. Du har angett en felaktig e-postadress! Nya Inlägg. Tal om Workplace admin - 21 januari 0. Speech on Sharing is Caring admin - 22 februari 0. Tal om innovation och designtänkande admin - Uppsats indra gandhi 30, 0. Uppsats om depression admin - 21 januari, uppsats indra gandhi, 0. Sekretesspolicy Om oss Kontakta oss.





uppsats om döda poeters samhälle



Indira träffade Parsi-ungdomen Feroze Gandhi när han studerade vid University of Oxford, som då studerade vid London School of Economics. Senare växte vänskapen mellan dem båda till en sådan grad att de bestämde sig för att gifta sig och Indira Gandhi lade fram denna idé för Pandit Nehru. Men Pandit Nehru var inte beredd på detta eftersom han ansåg att äktenskapet borde ske i en homogen familj. Han ansåg själv sin far Pandit Motilal Nehrus ordning. När Nehru inte såg någon utväg gick han med på hans samtycke. Efter äktenskapet födde hon Rajiv Gandhi och Sanjay Gandhi två år senare.


Till en början var deras äktenskapliga liv bra, men senare surnade det och deras förhållande fortsatte att vackla i många år. Under tiden dog Feroze Gandhi den 8 september när Indira åkte på en utländsk turné med sin far. Indira Gandhi ärvde politisk ideologi i en familjemiljö. Efter att ha återvänt till Indien från Oxford i , gick hon med i den indiska självständighetsrörelsen. Under delingen av Indien i , hjälpte han till att organisera flyktingläger och ge medicinsk vård till miljontals flyktingar från Pakistan. Detta var hans första stora offentliga tjänst. Så småningom växte han i resning i partiet. Hon blev också president för kongresspartiet i en ålder av. Många kritiker anklagade Pandit Nehru för att ha spridit familjärism i partiet.


Efter Nehrus bortgång den 27 maj vann Indira valet och blev minister för information och radio. Efter Shri Lal Bahadur Shastris för tidiga död, Indiens andra premiärminister den 11 januari,. Indira Gandhi blev Indiens tredje och första kvinnliga premiärminister den 24 januari. Efter detta blev hon landets premiärminister tre på varandra följande perioder – och återigen för fjärde gången i – hon kunde vinna valet med en mycket liten majoritet men igen i blev hon premiärminister med en överväldigande majoritet och förblev tills Efter blev hon återigen premiärminister i och förblev premiärminister tills Det var många upp- och nedgångar under Indira Gandhis regeringstid, som var premiärminister i landet för 16 år.


Men Indira Gandhi var tvungen att möta tunga protester och skarp kritik i flera frågor som sikhernas upplopp i nödsituationen i Trots detta besegrade Indira Gandhi, född under den ryska revolutionens år, Pakistan i kriget med policyn och beslut i rätt tid - förmågan att inte böja sig för världsmakterna och befriade Bangladesh och gav ett nytt stolt ögonblick till det oberoende Indien. Spara mitt namn, e-post och webbplats i den här webbläsaren till nästa gång jag kommenterar. Hemuppsatstal. Fredag ​​7 januari, Disclaimer Om Kontakt. Hemuppsats om Indira Gandhi. RELATERADE ARTIKLAR MER FRÅN FÖRFATTARE. Essä om välgörenhet börjar hemma.


Uppsats om förebild: Min mamma är min förebild. Uppsats om trafikregler och deras betydelse. LÄMNA ETT SVAR Avbryt svar. Indira Gandhi vann de nationella valen, men hennes besegrade motståndare anklagade henne för att hon hade använt orättvisa och fula medel för att vinna valet. Högsta domstolen dömde henne emot, vilket innebar att hon var tvungen att hålla sig utanför och borta från politiken i minst sex år. Hon bestämde sig därför för att ta saken i egna händer och förklarade en nödsituation i landet. Hon fängslade till och med sina politiska motståndare och åtog sig nödbefogenheter. Strax efter den utlysta nödsituationen introducerade Indira Gandhi ett tjugopunktsprogram som syftade till att stävja inflationen och straffa smugglare, skatteinkräktare, svarta marknadsförare och andra sådana brottslingar.


Riklig nederbörd visade sig också vara fruktbar, och skörden under dessa två år visade sig vara mer än tillräcklig. Som ett resultat av allt detta sjönk priserna och produktionsindexen steg drastiskt. Vissa av hennes extrema åtgärder under kristiden vidtogs dock inte särskilt väl av folket. Dessa åtgärder inkluderade sterilisering för familjer som redan hade två barn, frysning av löneökningen och mer arbetardisciplin. Eftersom Indien var en jordbruksekonomi, försökte indiska ledare alltid fokusera på jordbruket på landsbygden, och deras mål var att öka produktionen för att motverka problemen med fattigdom, arbetslöshet och masssvält.


Hon antog den gröna revolutionens ideologi och främjade användningen av högavkastande frön, bekämpningsmedel och gödningsmedel och modern teknik inom jordbruket. Indira nationaliserade också 14 privata banker. Det fanns två huvudskäl att förstatliga privata banker. Den första var att dessa bankers funktionssätt var helt oförutsägbar. Det andra skälet var att dessa banker bara sörjde för framstående industrimän och affärsmän. Han tillbringade nästan 8 dagar i rymden och var en del av studier och experiment. Han tilldelades också Ashoka Chakra vid sin ankomst. De tog till och med hjälp av våld. I , de upproriska sikherna förverkade det gyllene templet i Amritsar, som anses vara den heligaste platsen för sikherna. På grund av de växande spänningarna, beordrade Indira Gandhi en arméattack på det gyllene templet där ungefär sikher dödades.


Inte mer än fem månader senare sköts hon med kulor i sin trädgård av sina två egna sikhiska livvakter som hämnd för hennes attack mot det gyllene templet i Amritsar.

No comments:

Post a Comment